08 Nisan 2007

Havuc Corbasi

Malzemeler:

  • 6-7 adet normal buyuklukte havuc
  • 2 kasik un
  • Tereyagi
  • 3/4 cay bardagi ince bulgur
  • Tuz, karabiber
  • Taze veya kurumus maydanoz

Hazirlanisi:

Havuclari rendeleyin. Az miktarda tereyagi ile iyice kavurun. Daha sonra uzerlerini kapatacak kadar su ekleyin ve havuclari iyice pisirin. Pisen havuclari suzguden gecirin veya blender vesilesiyle iyice ezin.

Tencerede tereyagi ve unu iyice kavurun. Pisirip ezdiginiz havuclu karisimi, kavurdugunuz unun uzerine yavas yavas, karistira karistira bosaltin. Uzerine 5 bardak kadar su ilave edin ve 3/4 cay bardagi ince bulguru da katin. Tuz, karabiber ve arzuya gore istenilen diger baharatlari ekleyin (kirmizi biber ve kimyon olabilir mesela). Bulgurlar yumusayana kadar corbanizi pisirin.

Servis yaparken uzerine taze, ince dogranmis veya kuru maydanoz serpip sicak sicak icin. Bilhassa cocuklar icin cok besleyici ve lezzeti harika bir corba.

Afiyet olsun.

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

okuduklarımın en lezzelisi galiba.hemen kızıma hazırlıcam

Bir Anne dedi ki...

Afiyet olsun sevgili anonymous:) Ins kiziniz sever.