10 Haziran 2007

Firinda Parmesanli Karisik Sebze

"Firinda Parmesanli Karisik Sebze" uyduruk adli:) yapimi cok cok kolay ve cabuk bir yemek. Etin yanina sebze olarak ne yapsam dediginizde veya makarna yapip da kuru kuru gitmez, yanina bir seyler lazim diye dusundugunuzde kolayca hazirlayabileceginiz bir alternatif. Firin tepsisi yaglanir. Patlican, kabak, patates, evde hangi sebze varsa kabuklari soyulur, halka veya kare seklinde dogranir. Ayri bir yerde domates ve sarmisak rendesi, tuz ve baharat karisimiyla bir sos elde edilir. Bu sos sebzelerin uzerine dokulur. Bunun uzerine yesil ve (eger varsa) kirmizi biber halkalari ilave edilir. En uste de parmesan peyniri serpilir. Parmesan yerine kasar peyniri rendesi de kullanilabilir. En uste biraz zeytinyagi gezdirilir, firinda ustu kizarincaya kadar pisirilir. Afiyet olsun.

0 Yorum: