26 Haziran 2007

Kofteli Islim Kebabi

Malzemeler:

  • 3-4 adet ince uzun patlican

  • Yesil biber

  • 2-3 adet domates

Kofte:

  • Yarim kilo kiyma

  • Ekmek ici (bayat ekmek ici tercih edilir, bayat yoksa taze ekmegi firinda kurutabilir sonra rondoda cekebilir veya rendeleyebilirsiniz.)

  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

  • 1 yumurta

  • 1 kuru sogan (rendelenmis)

  • 2-3 dis sarmisak (ezilmis veya rendenin ince kismiyla rendelenmis)

Sos:

  • 2-3 domates veya domates salcasi

  • Sivi yag

  • Su

  • Tuz, kekik

Yapilisi:

Butun malzemeler katilarak kofte yogrulur. Ceviz buyuklugunde parcalar halinde kucuk toplar yapilir. Buzdolabinda 1-2 saat kadar bekletilir.

Patlicanlar alacali olarak soyulur ve ince uzun sekilde dogranir. Tuzlu suda bir muddet bekletilir.

Patlicanlarin sulari suzulur, kurulanir. Altlari ve ustleri yaglanarak firin tepsisine dizilir ve kizarincaya kadar firinda pisirilir. (Patlican cok lezzetli bir sebze olmasina ragmen, kizartmasi da bir o kadar agir gelir bana. Bu yuzden bu yontemi tercih ediyorum her zaman.)

Yaglanmis firin tepsisinde kofteler de firinda bir muddet pisirilir.

Iki patlican dilimi caprazlama ust uste konulur, ortasina bir kofte yerlestirilir ve bohca gibi kapatilir. En uste de domates ve yesil biber konulur, kurdan batirilir. Tepsiye dizilir.

Sosu icin rendelenmis domatesler veya salca yagda kavrulur, uzerine su, tuz ve kekik ilave edilir, kaynayincaya kadar pisirilir. Sos patlicanlarin uzerine gezdirilir. 200 derece firinda pisirilir.

Afiyet olsun.

4 Yorum:

Ayşe dedi ki...

Selamün Aleyküm..

Ziyaretinize ve yorumunuza tşk ederim..Allah cc. nasip ederse ilk fırsatta ben de sizin blogunuzu gezeceğim..

Sevgiler..

Bir Anne dedi ki...

Ins, her zaman beklerim:)

yagmur damlasi dedi ki...

hıım,ellerinize sağlık.:)

Bir Anne dedi ki...

afiyet olsun. Boyle sanal sanal afiyet olsun demek olur mu bilmem ama:)