03 Ekim 2007

Sade Tatli Suslu Tatliya Karsi

Sutlu Sade Irmik Tatlisi
Malzemeler:

  • 1 kilo sut
  • 1su bardagi irmik
  • 1 su bardagi toz seker
  • vanilya

Sut derince bir tencerede pisirilir. Hafifce kaynamaya yaklasinca irmik, seker ve vanilya ilave edilir. Ocagin alti kisilir, karistira karistira pisirilir. Tatlinin yaklasik yarisi bir tepsiye alinir, arzuya gore tarcin ve/veya cevizle sunulur.

Suslu ve Muslili Irmik Tatlisi:

Yukaridaki malzemelere ek olarak;

  • 1 su bardagi musli
  • Uzum taneleri
  • Seftali dilimleri

Pisen tatlinin kalan yarisina musli katilir, karistirilir. Tepsiye dokulur, uzeri meyvalarla suslenir.

8 Yorum:

lavantİn dedi ki...

Nurgül, tatlı olsun da ister süslü ister süssüz.:)
Ellerine sağlık.
Hayırlı iftarlar...

Bir Anne dedi ki...

Dogru soze ne denir Lavantin:)

damak tadı dedi ki...

Sevgili Nurgül,
B tür tatlıları bende çok severim canım.Nefis görünüyor,ellerine sağlık.

Sevgilerle

Bir Anne dedi ki...

Sutlu tatlilar cok hafif oluyor, aslinda Ramazan icin ideal degil mi, Gul?

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

tatlıların karşılıklı pekde yakışmışlar..birbirini tamamlamışlar..ellerine sağlıkkkk gayet başarılı bir lezzet elde etmişsin..sevgilerimle

Eda dedi ki...

Ben ikisini de alayım onlar karşı karşıya olmaya devam etsinler :)
Sevgiler

Bir Anne dedi ki...

Sagolasin "eyvah...":), bu tatliyi uzun zamandir yapmiyormusum demek ki, oglum ozlemis. Artik her gun yapar oldum, oglumun istegi uzre, basariliydi galiba, :)
Tamam Eda, buyur tabi, ne demek:)

nino dedi ki...

ooo burda senlik var yirin ben bunlariiiiiii elerine saglik cok gzeller kandilinizi kutlarim