31 Mart 2009

Hasan Pasa Koftesi

Malzemeler:
Kofte Icin;

  • Yarim kilo kiyma
  • 2 dilim bayat ekmek veya 1 cay bardagi irmik
  • 1 kuru sogan
  • 1 yumurta
  • Tuz, Karabiber, Kimyon

Pure Icin;

  • 3-4 adet patates
  • Sut
  • Tuz

Domates Sosu icin;

  • 3 domates
  • Zeytinyagi
  • Tuz, Karabiber

Kiyma, bayat ekmek (veya irmik), yumurta, rendelenmis kuru sogan, tuz, karabiber ve kimyondan mamul kofte harcimizi hazirlayalim.

Bu arada patateslerimizi haslayalim. Kabuklarini soyalim. Patatesleri rendeleyelim, sut ve tuz ilavesi ile pure haline getirelim.

Koftelerimize ceviz buyuklugunde topcuklar halinde sekil verelim. Yagladigimiz firin tepsimize dizelim. Ortalarina patates puresini paylastiralim.

Orta hararetli firinda yaklasik 25 dakika kadar pisirelim.

Domates sosu icin, domateslerin kabuklarini soyalim (domates yerine kisin salca da kullanabiliriz) Domatesleri rendeleyelim veya mutfak robotunda ince ince kiyalim. Tencereye alalim, zeytinyagi, tuz ve karabiber ekleyip sos kivamina gelinceye kadar pisirelim. (Domates yerine salca kullanirsak su ile seyreltmemiz gerekecektir)

Firindan cikan koftelerimizin uzerine sosu gezdirerek servis yapalim.

Afiyet olsun.

Ayrica Gitmek mi Zor, Donmek mi Zor'da Bir Annenin yeni Amerika maceralari var, kofteleri yerken okumak isterseniz, buyrun:)

8 Yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

oyy kırmızı başlıklı kız gibi:) ne güzel olmuş o köfteler öyle..
ellerine sağlık bir anneee:)

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

ellerine sağlık harika bir görüntü harika bir lezzet:)

armina dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor, eline sağlık canım.

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Nurgülcüğüm uzun zaman olmuş sana uğramayalı...

Köftelerin görüntüsü harika... Ellerine emeklerine sağlık... Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok nefis görünüyor,ellerine saglik.Bizde cok severek tükketigimiz lezzettir.Sevgiyle kal.

şengül dedi ki...

nurgül'cüm ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor.........

gülizar dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyorlar en sevdiğim köftedir zaten hasanpaşa süper olmuş :)))

lavantin dedi ki...

Hasan Pasa bu isi biliyormus.:)) Cok lezzetli bir yemek oluyor.
Ellerine saglik canim.